Burlington + lite mer

Publicerad 2012-07-31 13:35:35 i I USA, Language & Culture Camp 2012, Resor i USA,

Tjatja. Har inte riktigt haft varken ork eller tid för att blogga, så idag gick jag upp tidigare bara för att hinna (klockan är 07.15 am).

I söndags åkte vi till Burlington, VT. Det var egentligen meningen att vi skulle åka till stranden med de sa att det var 80% chans att det skulle regna, men där hade dom verkligen fel. Blev runt 30 grader har jag för mig, och jag hade jeans och jacka på mig. Inte ok. 

Men vi gick mest runt i ett shoppingcenter. Där fanns bl.a Victoria's secret, Hollister, American Eagle och A&F. Och gud vad jag är kär i VS. Köpte massa stuff där och det var så himla billigt! Och American Apparel i USA, så himla mycket billigare, UNDERBART!

Igår var det vanliga lektioner. Som första aktivitet tog jag fitness och sen som andra aktivitet, åkte jag, Violet och Malin till ett shoppingcenter. Men där fanns typ bara två affärer som man ville gå in i, Walmart och Claire's. Walmart var wünderbart. Där fanns allllllllting. Dock inte alls snygga kläder. Men där köpte jag en big size Reese's och ngn Wonka-grej. Och gud vad jag älskar Reese's peanutbutter cups!

Sen var det en hypnotisör här på kvällen. Jag blev tyvärr inte vald som frivillig men det var riktigt kul att se på! Har tyvärr ingen bra video, men gud vad jag är avundsjuk på dom som blev valda!

Idag är det vanliga lektioner. Tjarå!


Burlington.


Vi hittade Justin inne på Macy's!

 
Hehe! Bästa affären ever. Kommer spendera mycket pengar där det närmsta året!


JUSTE! Det var volleybollturnering efter Burlington. Man skulle visa så mycket high school spirit som möjligt så det flesta gick runt i blåa Madison Eagles tröjor (dock inte jag, hehe) och gjorde hejarramsor. Riktigt skoj, men tyvärr förlorade vi.


Stol som sitter ihop med bänken i klassrummen. Inte alls en bra bild för jag skämdes jättemycket...


Åkte i en yellow schoolbus när vi skulle till Walmart igår!!!!!!!


!!!!!


Ja, dom här köpte jag igår på Claire's. Bästa köpet evaaah!

Nästa: Burlington

Publicerad 2012-07-29 15:11:04 i I USA, Language & Culture Camp 2012,

Om ca en timme går bussarna till Burlington. Där blir det nog att gå i lite affärer och chiiilla. Får se om jag köper ngt för om jag köper ngt betyder det att jag måste lämna någonting här eftersom jag redan påvägen hit var 0,4kg ifrån övervikt. Och både igår och idag har vi fått göra våra egna lunchpåsar. De har ett långbord i mitten av kafeterian med massa att välja mellan, bl.a kakor, chipspåsar, oreo's, bars, mackor och massa olika läsksorter. Och eftersom allting är gratis (gratis är gott) så tar jag jättemycket som jag sen kan ha här i mitt rum. Sen igår har jag ett paket oreo's, en Root Beer, en Diet Coke och tre vattenflaskor, chiiill liv.

Mitt hår är kaos från igår men jaja. Och Sandra, de engelska orden bara kommer, men för din skull ska jag försöka att bara skriva på svenska. Men. Sen kallade du mig för Victoria Silvstedt så vi får se vad som händer med min svenska.


Denna bilden är ägnad till dig Sandra.

BOSTON! (långt inlägg, massa bilder)

Publicerad 2012-07-29 04:35:55 i I USA, Language & Culture Camp 2012, Resor i USA,

Nu blev jag lite förbannad. Hade precis skrivit detta inlägget färdigt så bara försvinner allting. Faaaaaan! Men jaja, får väl skriva om rå.

Idag har vi varit i Boston. Frukosten var vid sex så vi fick gå upp ganska tidigt och sen gick bussarna vid sju. Bussresan som var tre timmar var aaaasseg. Men när vi började komma in i Boston och se alla höghusen så blev jag så hiiimla taggad.


Imorse innan vi stack.

De släppte av oss vid Common Park (tror parken hette så, inte säker) och sen fick vi vandra iväg själva. Jag och Nanna började med att gå vilse i typ en timme även om vi frågade runt 10 pers om vägen till Quincy Market. Och en av dom vi frågade var en sovande polis som vi väckte, heheheh. Han hoppade till asmycket när han såg oss och vi bara; h3h3h3h3h3h3. Men när vi iaf kom till Quincy Market kollade vi i lite affärer, bl.a American Eagle, Victoria's Secret och Urban Outfitters (mamma och Sandra; Urrrrrban).

Där vid Quincy Market fanns även massa street performers. Vi bestämde oss för att kolla på ett par black guys (de ville att vi skulle kalla dom det typ så dont hate) som dansade och gjorde volter och backflips and stuff och de var riktigt duktiga. Innan slutet kom även Anna, Malin och Violet (också från Sverige) dit och kollade med oss. Sen i slutet skulle de göra ett stunt och drog in bl.a mig in i mitten. Ja, de drog in mig i mitten (med tre andra tjejer och an asian guy). De skojade typ med oss jättemycket och sen gjorde en av dom en volt över oss. Det finns troligen bilder med detta, ska se om Anna, Violet, Malin eller Nanna har bild på det. Men det var riktigt läskigt men kul.

Sen gick vi till en restaurang som heter Dick's som också ligger vid Quincy Market. Varför det heter Dick's är för att de verkligen är dicks. De kastade underläggen och besticken till oss och typ skrek jättemycket till oss. Och de sa riktigt rude grejor. När vi hade beställt in vår mat (jag beställde fish&chips och en root beer) så fick vi våra hattar. På hattarna skriver de massa rude grejor (på min stod det Jersey Shore wanna be). På de andras stod det bl.a Dates 12yr olds, Makes out with stuffed animals, I just farted and so on. Men den värsta var nog President of the Adam Lambert fan club. Sorry till er som gillar Adam Lambert, men seriöst, han suger.

Sen gick jag och Nanna tillbaka mot Common Park medan de andra skulle gå och sen Boston Tea Party och the aquarium. Det tog oss seriöst typ 5 minuter tillbaka medan det tog en timme dit, haha. Behövde inte ens fråga någon om vägen! Eftersom det var mer än en timme tills bussarna skulle gå satte vi oss på Starbucks (White Chocolate Mocha <3). Sen började det verkligen pissregna så Starbucks blev fullt av folk (mest EF-folk).

Vid 6.30 pm gick bussarna och vi kom hem för typ en timme sen och jag är stendöd. Sov nästan hela vägen på bussen. Vid 11.15 är det hall meeting men efter det ska jag sova. Imorgon bär det av till Burlington. Här kommer bilder från dagen.


At Dick's. Lägg märke till dom enorma drickorna.


Min fina hatt. Tur att man gillar Jersey Shore.


Mycket coolare lastbilar här än i Sverige.
Ville bara visa mig och min första Starbucks här i USA<3

Långt inlägg med massa bilder, men blir ju så ju så himla fascinerad av allting. PUSS!

Amerikanskt!

Publicerad 2012-07-28 00:49:32 i I USA, Language & Culture Camp 2012,

Igår var det ju dansen. Det var jätteroligt men det blev så himla varmt. Man orkade knappt dansa för att det var så varmt, men det var sjukt roligt!

Idag har det varit lektioner och har än sålänge haft en aktivitet (den andra börjar vid sju). Jag och Nanna valde Fitness som första aktivitet så vi var i gymmet. Nu till andra aktiviteten ska vi spela volleyboll med Anna också. Älskar att det finns så mycket att välja mellan.

Imorgon ska vi till Boston hela dagen! Och de som är på Bryant-campet ska också dit så hoppas att man får träffa några av dom också. Ser riktigt mycket fram emot det.

Och typ nyss, såg vi att det stod 3 gula skolbussar på parkeringen och alla verkligen freak out. Alla springer och fotar dom (även jag, hehe).


Violet, Nanna, Anna och jag igår på dansen.


OMG!! Mads, denna bilden är endast till dig.

Madison West

Publicerad 2012-07-26 22:47:54 i I USA, Language & Culture Camp 2012,

Idag fick vi träffa våra klasser för första gången! Jag går på Madison High School och min klass heter Madison West. Nu känns det typ som att allt det roliga kommer börja för nu har man börjar sancka mer med folk från andra länder och så. I början när vi satt i klassrummet var det dock ganska hemskt. Man satt två och två och intervjuade varandra, sen var man tvungen att gå fram och stå framför klassen och berätta om den man hade intervjuat. Och guuuud vad jag hatar att stå framför människor att snacka, klarar verkligen inte av det. Blir bara helt knallröd i ansiktet, svettas och hjärtat bankar så hårt att det borde synas.

Och sen fick vi en uppgift av vår lärare som heter Fendall. VI MÅSTE RINGA VÅR VÄRDFAMILJ IDAG. Kommer troligen vara jättedålig på engelska och bara faila skithårt. Och ikväll är det Welcome Dance typ. Hoppas verkligen inte att det är pardans bara. Eller det blir ändå pinsamt. Vill inte att folk jag inte känner ska se mig dansa liksom. 
 
Vi har också varit i affären här på campus idag. Har köpt en tjocktröja wiho! Kommer en bild på den längre ner. O juste, jag blev utelåst i morse av min room mate från Tyskland. Jag skulle bara gå ut till toaletten och sätta på mig linser (tar typ 1-2min) och sen när jag kom tillbaka var dörren låst och ingen öppnade. Så jag stod i korridoren i typ fem minuter i min sovtröja och bara: jaha. Så jag fick gå till returneerna så fick dom öppna till mig. Och det kändes pinsamt. De har liksom sagt till en att alltid har nycklen med sig.

Nu ska vi snart käka middag. Hörs!
Sån här finns i alla hus. De vill verkligen göra oss tjocka.


Glass till efterrätt. Maskinen finns där vid alla måltider, SICK! 

FET FET FET

Publicerad 2012-07-25 23:06:00 i I USA, Language & Culture Camp 2012,

Har redan nu insett att jag kommer bli tjock. Både maten i kafeterian och i affärer är fettomat. Men så får det väl va. Innan idag var vi nere i centrala Northfield och det var så himla amerikanskt, helt sjuuukt. Amerikanska flaggor på varannan lyktstolpe, stora hus, stora bilar och inga trottoarer. Alla amerikaner i bilar kollade på oss jättemycket när vi gick i vägkanten.

Nu tror jag att australienarna och nya zeeländarna kom. Men min room mate har inte kommit än! Börjar bli lite sådär halvensamt. Och juste, i centrum köpte jag en AriZona Green Tea with ginseng and honey och Reese's peanut butter cups. Så himla gott. Det är också därför jag kommer bli tjock, allt är ju så himla gott. Och min Green Tea är gigantisk. Den tar verkligen aldrig slut.

Norwich University är ett universitet för militärer, så det går runt folk klädda i militäruniformer överallt. Ibland går de runt i trupp eller vad det heter och skriker jättehögt. De börjar skrika vid sju-tiden på morgonen och sen skriker de sig igenom hela dagen. Och vissa är jättesmå verkligen, ser ut som att de är yngre än mig. Men de är jätteläskiga.Creds till Nanna för bilden när vi står vid skylten!

Nu ska vi snart käka middag, hörs!

Första inlägget i USA

Publicerad 2012-07-25 04:38:51 i I USA, Language & Culture Camp 2012,

Vaknade vid 03.00 någon gång den 24 juli (vet inte riktigt om man kan säga idag eller igår så får säga datumet istället). Stack till flygplatsen vid 04.16, var där 30-40 min senare. BARA danskar och jag fattade absolut ingenting, eller enstaka ord fattade jag. Och det var riktigt hemskt när jag skulle säga hejdå till Sandra och mamma. Alla stod och grät och allt var allmänt sorgligt. Men sen började jag snabbt "snacka" med två danska tjejer. Med "snacka" menar jag att dom sa någonting och jag sa huh?. Det var lite jobbigt men vi började förstå varandra mer och mer genom flygresan. Men nu vill jag inte berätta mer om flygningen, h3h3.

Direkt när vi landar i Boston ser man alla höga byggnader i centrum och redan där började jag bli imponerad om man säger så. Sen var det att stå i kö i tullen i typ 30 min innan man kom fram till en disk där man skulle lämna in några papper som vi fyllde i på Island (förövrigt assega att fylla i. Behövde dessutom göra om en av dom -.-) och visa pass och visum och sånt. Sen hämtade vi väskorna och sen kom alla EF returneer och typ skrek och gjorde high-fives med en när man kom ut från där man hämtar väskorna. Där ute mötte vi massa från Japan och några från Sverige (åkte ju inte med någon svensk så det var grejt att höra svenska).

Efter allt på flygplatsen väntade en tre-timmars busstur till Norwich University (ligger i Northfield, VT). Men även fast det var en lång busstur så var det aaaaascoolt. I början åkte vi igenom centrala Boston och jag blev typ överväldigad av allt jag såg (andra registreringsskyltar på bilar, höga hus, McDonalds, ööööövermånga Dunkin' Donuts, fyrfiliga vägar på båda hållen). Sen körde vi genom det finaste stället jag någonsin sett tror jag. Oj vad det läg töntigt. Men i alla fall. Försökte ta bild men det blev typ ingen bra men jag lägger in en ändå.

Sen kom vi fram till campet, fick våra rum, käkade mat i the cafeteria (överfet mat. Fanns typ glass, tårta, jättemånga olika pizzor, läsk och maaaassssa annan fettomat). Efter det gick vi typ runt på campus och såg oss omkring och sen började jag känna mig som en som passar in i det amerikanska samhället för jag lärde mig baseball/softball. Woho! Träffade även bollen på första slaget! Här kommer två bilder från idag! Puss!Precis när jag hade fått mitt rum! Min room mate har dock inte kommit än...


The Boston skyline direkt från flyget!


Såhär såg det ut från bussens fönster flera mil + lite mer coola grejer som inte ville fastna på bild.

Nu blev det ett långt inlägg, heheheheh. Men så blir det när man är övertrött och jetlagged och bara väldigt excited!

15 timmar!!!!!!!

Publicerad 2012-07-23 13:12:43 i Inför USA,

Asså herregud! Mindre än ett dygn. Myyyycket mindre än ett dygn. Vid 04.16 inatt tar vi tåget mot flygplatsen. Herregud. Känslorna jag har just nu är obeskrivliga. Allt känns bara ganska sjukt. Håller på att tvätta en massa just nu så att jag kan packa färdigt. ASSÅ SÅ SJUKT!! Jag har ju inte känt någonting innan, och sen när jag vaknade i morse så räknade jag hur många timmar det var kvar och då bara kom alla känslorna. Min mage håller typ på att sprängas, har fjärilar i magen gånger tusen. Snart kommer nog mitt nervössnack börja också (säger massa random saker som makes no sense). 

Snart ska jag och mami sticka till ica och köpa mat till flyget och lite andra saker som är till min v-familj. I lördags hade jag avskedsfest/grillning för vännerna och igår hade vi släkten här.

Såklart hamnade bilden på tårtan på fel håll, men ni fattar att det är en amerikansk flagga, right? Annars, luta huvudet till vänster!

TAGGA CAMP!!!

Lite info och ett hejdå

Publicerad 2012-07-18 22:09:42 i Inför USA,

Ey, såg att jag inte hade beskrivit min värdfamilj så jättebra så hade tänkt göra det. Det är min v-pappa Santos, v-mamma Karma, v-bröder Kennedy (-92), Giovani (-00), Julien (-02) och v-syster Ariana (-98). Ariana ska gå på samma skola som mig men tror att hon ska vara freshman och jag ska troligen vara junior eller senior. Men det är iaf skönt att ha någon man känner på samma skola.

Föräldrarna och alla barnen utom Kennedy spelar fotboll, eller föräldrarna är tränare, men sa k samma. De gillar att resa (mest fotbollsresor så får se till att börja spela fotboll igen) så det ska bli väldigt roligt. Och de hejar på Spanien och Barcelona (!!!) så det är tummen upp på det.

Idag sa jag hejdå till min fina vän Madeleine. Hon var inte den första jag har sagt hejdå till men absolut den värsta. När vi började säga hejdå var det helt okej men sen när hennes buss kom så bara kom allting och jag kunde verkligen inte hålla tårarna inne. Riktigt hemskt. Sen när jag var på väg hem från bussen gick jag och störtgrät och först kom det fram en tjej som var ute och tränade och frågade vad som hade hänt och jag bara "det är okej, det har inte hänt något speciellt, jag ska åka till usa i ett år och har precis sagt hejdå till min bästa kompis", sen fick jag en kram och ett lycka till och sen fortsatte jag gå. Så kör det in en bil till kanten med några tjejer i och de öppnar rutan och frågar vad som har hänt. Sen hoppade en av tjejerna ut ur bilen och gick fram till min och jag förklarade igen och fick ännu en kram och ett lycka till.

Sen när jag kom hem grät jag lite till. Tror att jag har börjat inse det på riktigt nu. Det har inte varit så verkligt innan, men nu när jag har börjat säga hejdå så BAM! Det blev ett väldigt långt inlägg, men ville ta med min hejdå-historia när människor kom fram. Blev förvånad att folk faktiskt kommer fram och undrar vad som har hänt. 6 dagar kvar, snart är det dags. BYE!

JAG HAR BÖRJAT!!

Publicerad 2012-07-12 20:45:58 i Inför USA,

OMG! Jag har börjat packa. Började faktiskt igår efter inlägget. Och eftersom min RC sa att hon skulle ta sina elever på en skidresa var skidkläder det första jag packade. Sen packade jag en klänning man kan ha i kyrkan, ett par byxor och en av presenterna till min värdfamilj. Men sen blev det inte så mycket mer. Känner typ redan att jag packar för mycket vilket jag verkligen inte har gjort...

Jag försökte lägga in en bild på mig och min fina väska men blogg.se cpar sig så det går inteee.

Men herregud, 12 dagar. Det är så hiiimla sjukt. Det är svårt att förklara vad jag känner, det är riktigt obeskrivligt. Men det känns ändå så himla långt bort fortfarande. Men om 12 dagar börjar jag mitt utbytesår. Så lång tid jag har väntat. Jag började räkna ner dagarna för exakt 200 dagar sen. Jag började prata om att åka som utbytesstudent när jag gick i sexan, och snart åker jag. Var fan har tiden försvunnit egentligen?

SJUKT!!

Mail från min RC

Publicerad 2012-07-11 18:52:29 i Inför USA,

Idag vaknade jag till åtta nya mail från min RC (Regional Coordinator). Det var maaaaassa info, både ny och gammal. Bl.a annat att det är curfew vid 10pm på veckodagar och midnight på helgerna, och man får bara vara på the Strip fram tills 9pm ALLA DAGAR. Sjukt att alla har samma curfew eller vad? Sen var det också om vilka ämnen jag måste ha i skolan; engelska, amerikansk historia eller amerikansk politik + något matteämne, NO-ämne eller något språk. Ja, de som är understrukna är då de jag ska välja. Känner att matte blir lättare än NO eftersom jag knappt fattar något inom NOn på svenska och hur ska det då gå på engelska? Men matte är liksom bara siffror så det blir ju inte svårt att förstå, förutom om jag blir tvungen att lära mig något nytt. Och sen ska jag ha spanska för icke spansktalande. Finns även för spansktalande men det blir så himla svårt eftersom det finns många mexikanare i Las Vegas.

Och nu börjar det kännas. Började kännas idag. Det känns så himla overkligt, 13 dagar. Jag började räkna ner när det var 212 dagar så det är riktigt sjukt att det är mindre än två veckor nu. Känner att jag borde börja packa, men orkar inte börja tänka på vad jag ska packa. Jag ska packa för ett år! Sjukt och omöjligt!

Men en rolig grej som var i ett av mailen var att min RC hade planerat en skidresa för alla hennes elever! Woooho! Hoppas någon är lika dålig som mig!

Men ikväll börjar jag nog packa.... kanske. Om jag orkar.

Flygtiderna har kommit!

Publicerad 2012-07-06 19:43:17 i Inför USA,

Tjo!

Var ute hela dagen med Madde och när jag kommer hem ligger ett fett kuvert från EF i hallen. Och det var mina flygtider!! Vi ska träffa en EF-representant på flygplatsen 05.30 tror jag det var så det blir upp jävligt tidigt för att hinna ta tåget till flygplatsen också. Sen flyger jag först till Reykjavik på Island kl. 07.50 och landar på Island tre timmar senare ungefär. Och sen därifrån till Boston kl. 10.30 och landar fem och en halvtimme senare. Guuuud vad skönt att det inte är några jättelånga flighter. Klockan i Boston kommer vara 12.05 när jag kommer fram så det kommer dock bli en jättelång dag men jag är riktigt taggad! Dock ingen flygplansmat vilket är ett fett minus.

22

Publicerad 2012-07-02 15:38:53 i Inför USA,

22 dagar kvar, imorgon exakt 3 veckor! Så himla konstigt, tiden har gått så himla fort. Men det känns dock inte så verkligt än, men ska få mina flygtider i veckan och då kommer det nog kännas verkligare. Och sen är det nog bara packningen kvar. Riktigt sjukt.

OCH!! Hallå! Jag har snackat med min värdmamma! Bara på mail men ändå! Hon verkar jättetrevlig och jag längtar verkligen tills jag får träffa dem. Har också fått mer information om campet. Finns shoppingcenter 20 minuter ifrån, woopwoop! Det kommer bli så himla roligt!

Nu ska jag ta en powernap, hörs!  

Om

Min profilbild

Emma Liljegren Goncalves

TJARRÅÅ! Jag är Emma, 19 år, från fina Lund! Är f.d utbytesstudent som spenderade mitt år i Las Vegas, NV, USA. Kolla bakåt i arkivet om ni vill se hur jag hade det. Har ni frågor? Maila till emmaaalg@hotmail.com!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela